Overtuigtips

Praktische tips om beter te presenteren, argumenteren, vergaderen en onderhandelen

Overtuigtips van Roderik

Ben je op zoek naar praktische tips om beter te presenteren, argumenteren, vergaderen of onderhandelen? Op de website van het Nederlands Debat Instituut kun je heel veel korte artikelen vinden die gecategoriseerd zijn per thema. Maar je kunt ook eens een bezoek brengen aan het Youtube-kanaal van het debatinstituut. Daar staan vele video’s met concrete tips. Samen met zijn collega’s heeft Roderik de afgelopen jaren deze uitgebreide bibliotheek opgebouwd. Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief van het debatinstituut dan ontvang je regelmatig tips in je mailbox en kun je één keer per maand deelnemen aan een gratis oefenavond. Want uiteindelijk leer je (nog) beter spreken door veel te oefenen met spreken! Spreken is immers een vaardigheid die je moet blijven ontwikkelen.

Overtuigen door geïnteresseerde vragen te stellen

Lukt het jou altijd om iemand te overtuigen? Gebruik je dan argumenten of ben je goed in spreken? Heb je wel eens nagedacht om iemand te overtuigen door de juiste vragen te stellen? Bijvoorbeeld door eerst naar ze te luisteren en door te vragen? Roderik van Grieken leert jou in deze video hoe dit doet en hiermee mensen kan overtuigen.

Hoe vertel je een goede anekdote?

Heb jij wel eens een anekdote gebruikt om jouw verhaal te ondersteunen? Mensen zijn emotionele wezens. Je kunt anderen dan ook beter overtuigen door ze met je argumenten in hun ziel te raken in plaats van je te beperken tot een rationele, met feiten onderbouwde redenering, maar hoe maakt je een goede anekdote?

Hoe tackle je de drogreden van een valse vergelijking?

Zeg nou eerlijk, zou jij doormodderen of doorpakken? Doorpakken toch? Een drogreden is niet altijd makkelijk, maar Roderik van Grieken legt het je graag uit in deze video. Hoe ga je hiermee om als er een valse drogreden wordt gezegd?

3 succesvolle manieren om je presentatie te starten

Daar sta je dan, voor een hele groep mensen. Hoe begin je dan met je presentatie? Welke opening doe je om gelijk de aandacht te hebben van je publiek? In deze video vertelt Roderik van Grieken welke strategieën jij kan gebruiken voor een succesvolle opening van jouw presentatie.

Framing tijdens verkiezingscampagnes

Volg jij de verkiezingscampagnes? En ben jij bekend met framing? In deze video vertelt Roderik van Grieken, directeur van het Nederlands Debat Instituut, wat jij kan leren van de verkiezingscampagnes. Hij laat je zien hoe er gebruik wordt gemaakt van framing en welke tips jij hiervan kan leren en welke voordelen jij hiermee kan doen.

Wat kun je leren van de speech van Amanda Gorman

Wat vond jij van het gedicht “The hill we climb” van Amanda Gorman? In deze video vertelt Roderik van Grieken welke aspecten er nu zo goed zijn aan haar gedicht. En hoe dit jou kan helpen tijdens het presenteren van jouw eigen speech.

Lianne

Lianne de Jong
[email protected]

035-6252050

Tamara de Jong
[email protected]

035-6252050

Roderik boeken?

Bekijk ook deze andere diensten

GESPREKSLEIDER

Roderik is zeer ervaren als onafhankelijke gespreksleider van complexe en gevoelige discussies. Bijvoorbeeld tussen stakeholders of toezichthouders en bestuurders. Of tussen gemeente en bewoners.

afbeelding Roderik als dagvoorzitter

DAGVOORZITTER

Al meer dan 20 jaar treedt Roderik in binnen- en buitenland op als dagvoorzitter van congressen en andere bijeenkomsten. Voor het bedrijfsleven en de overheid. In het Nederlands en in het Engels.

DEBATLEIDER

Roderik is dé autoriteit in Nederland op het gebied van debatten. Hij schreef er boeken over, adviseert bij grote televisiedebatten en heeft honderden grote en kleine debatten voorbereid en geleid.